Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Themamiddag ‘Bestuursrecht en de Omgevingswet’

20 juni | 14:00 - 17:00

Deze zomer organiseert de Vereniging voor Milieurecht, samen met de VAR | Vereniging voor Bestuursrecht, een themamiddag over Bestuursrecht en de Omgevingswet.

Met de komst van de eigen aardigheden van de Omgevingswet, worden in het omgevings- en milieurecht belangrijke vernieuwingen geïntroduceerd. Dit betekent ook iets voor het bestuursrecht.

Begeleid door deskundige sprekers, passeren op 20 juni de meest interessante en actuele vernieuwingen de revue. Denk aan participatie en (versnelling van) besluitvorming onder de Omgevingswet, maar ook aan de bevoegdheidsverdeling in concrete gevallen en de interbestuurlijke verhoudingen in meer algemene zin. Rechtszekerheid en evenredigheid bij de handhaving van open normen en (specifieke) zorgplichten mogen als onderwerp ook niet ontbreken.

De volgende sprekers zijn zeker van de partij: Marlon Boeve (TU Delft en UCWOSL), Maarten Verhoeven (Rechtbank Oost-Brabant), Rogier Kegge (Rijksuniversiteit Leiden) en Anna Collignon (Stibbe), Tissa van den Akker en Laila Bouzahra (beiden werkzaam bij Gemeente Amsterdam). Save the date en schrijf je alvast in!

Kosten: VMR-leden en VAR-leden gratis, niet-leden €75.

Aanmelden: https://www.milieurecht.nl/activiteiten/180/bestuursrecht-en-omgevingswet-theorie-en-praktijk

Gegevens

Datum:
20 juni
Tijd:
14:00 - 17:00

Locatie

Beatrixgebouw, Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeursplein 6
Utrecht, 3251 AL
+ Google Maps