Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gezamenlijke bijeenkomst VAR en VvBW: “Overheidscommunicatie en vertrouwen”

22 juni 2023 | 15:00 - 18:00

Op donderdag 22 juni 2023 organiseren de Vereniging voor bestuursrecht (VAR) en de Vereniging voor Belastingwetenschap (VvBW) een studiemiddag te Den Haag.

Om te weten welke rechten en verplichtingen burgers hebben ten opzichte van de overheid, zijn zij afhankelijk van informatie van de overheid over wet- en regelgeving. Burgers moeten kunnen vertrouwen op die informatie. Tegelijkertijd betreft het vaak complexe materie. In de communicatie tussen overheid kan veel misgaan. Informatie van de overheid aan de burger kan ontbreken, onjuist of onvolledig zijn of verkeerd worden begrepen. Hoe ver reiken de verplichtingen van de overheid? Wie draagt het risico als het mis gaat? Twee recente proefschriften, van Tirza Cramwinckel (belastingrecht) en Nikky van Triet (bestuursrecht), stellen deze thematiek indringend aan de orde. Tijdens de studiemiddag zullen sprekers uit zowel de fiscale als de bestuursrechtelijke invalshoek discussiëren over het onderwerp “Overheidscommunicatie en vertrouwen”.

Sprekers en referenten

  • Tirza Cramwinckel (advocaat bij Stibbe en universitair docent bij de Universiteit Leiden)
  • Nikky van Triet (vanaf 15 mei 2023 jurist kennisunit van de Directie Bestuursrechtspraak van de Raad van State en onderzoeksfellow aan de Radbouduniversiteit Nijmegen)
  • Maarten Camps (voorzitter Raad van Bestuur UWV)
  • Esther de Leeuw (Algemeen directeur Klantinteractie & Services bij de Belastingdienst)
  • André Verburg (Staatsraad in de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State).

Praktische informatie

De studiemiddag vindt plaats in hotel Babylon, Bezuidenhoutseweg 53, Den Haag. Ontvangst vanaf 15.00 uur. De bijeenkomst is van 15.30 uur tot 18.00 uur, met aansluitend een borrel.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via vereniging@belastingwetenschap.nl Gelieve bij uw aanmelding te vermelden of u lid bent van de VAR of de VvBW (voor niet-leden: zie de informatie hieronder).

Kosten

Deelname is kosteloos voor leden van de VAR en de VvBW.

De kosten voor niet-leden bedragen € 75, over te maken op rekeningnummer NL17INGB0000041521, t.a.v. VAR Vereniging voor Bestuursrecht, onder vermelding ‘studiemiddag 22 juni 2023′. U ontvangt geen factuur. Aanmelding verplicht tot betaling.

Gegevens

Datum:
22 juni 2023
Tijd:
15:00 - 18:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blue Captcha Image
Refresh

*