Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst aanbieden Handvest overheid-burger aan de minister van BZK

22 juni 2023 | 10:45 - 11:30

Welke kwaliteit van dienstverlening en besluitvorming moet de overheid haar burgers bieden? In het kader van het project #BestuursrechtBeter van de VAR heeft een panel van ervaringsdeskundigen zich over die vraag gebogen. Het resultaat: een Handvest overheid-burger, waarin de overheid zich tot de burger richt en vertelt aan welke tien concrete gedragsregels zij zich gebonden acht in haar contact met de burger. Het gaat om zaken als: tijdig besluiten, goed luisteren, bereikbaar zijn, meedenken met vragen en problemen van de burger etc. etc. De tekst van het Handvest is hieronder te vinden.

Handvest overheid-burger

Op donderdag 22 juni, 10.45-11.30 uur, bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Turfmarkt 147 te Den Haag, vindt een bijeenkomst plaats waar het Handvest overheid-burger wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Hanke Bruins Slot.

De bijeenkomst staat onder voorzitterschap van Reinier van Zutphen (Nationale ombudsman), die na de aanbieding van het Handvest aan de minister door Bert Marseille (voorzitter van de VAR), in discussie gaat over de betekenis van het Handvest met Hanke Bruins Slot, Maarten Camps (UWV), Rhodia Maas (IND), Nick Steenhagen (gemeente Amsterdam) en de zaal.

Er is beperkt plek, dus snelle aanmelding is aanbevolen. Tot slot: wie een bijeenkomst van drie kwartier op donderdagochtend wat aan de korte kant vindt om naar Den Haag te komen (of om er voor in Den Haag te blijven), twee redenen om dat juist wel te doen. Beperking in tijd dwingt iedereen die tijdens die bijeenkomst iets zegt of vraagt, direct tot de kern te komen. De kans op een optimale tijd-kwaliteitverhouding is dus groot. Daarnaast is er ‘s middags in Den Haag nóg een VAR-bijeenkomst (georganiseerd in samenwerking met de VvBW), met als onderwerp ‘Overheidscommunicatie en vertrouwen. Daar wordt ruim de tijd genomen om dat onderwerp te verkennen en uit te diepen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen. Aanmelden is mogelijk tot 19 juni 2023 15.00 uur.

Let op: om toegang te krijgen tot het Ministerie van BZK, moet u zich legitimeren. Zorg er daarom voor dat u op 22 juni 2023 uiterlijk om 10.30 uur aanwezig bent.

Gegevens

Datum:
22 juni 2023
Tijd:
10:45 - 11:30