Het Röling-gebouw van de juridische faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen

Jonge onderzoekersdag bestuursrecht 2024: call voor papers

De Vereniging voor Bestuursrecht (VAR) en het Nederlands Tijdschrift voor Bestuursrecht (NTB) organiseren in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen op vrijdag 28 juni 2024 in Groningen de derde editie van de Jonge onderzoekersdag bestuursrecht.

Doel is om zo veel mogelijk jongeren (tot ongeveer 35 jaar) de gelegenheid te bieden een paper te schrijven over onderzoek dat het bestuursrecht als onderwerp heeft, en daarover op 28 juni te discussiëren. Dus: iedereen die aan een proefschrift werkt, (bijna) een scriptie heeft afgerond of ideeën heeft voor een artikel, in het Nederlands of Engels, kan in principe meedoen.

De organisatie is dit jaar in handen van Elsemarie den Boer-Adriaanse (Raad van State), Bert Marseille en Marc Wever (beiden Rijksuniversiteit Groningen). Wij ontvangen graag uiterlijk 15 februari 2024 een abstract (van maximaal 350 woorden) van de voorgestelde paper. De abstract kan worden verstuurd naar: e.adriaanse@raadvanstate.nl. Mocht je een voorkeur hebben voor een bestuursrechtwetenschapper die tijdens de discussie op 28 juni optreedt als referent van jouw paper, dan horen we dat graag.

Uiterlijk 1 maart 2024 berichten we of je mee kunt doen. Je volledige paper (maximaal 5000 woorden, exclusief voetnoten) dient uiterlijk 1 juni 2024 te zijn ingediend.

De Jonge onderzoekersdag bestuursrecht wordt gehouden in het Rölinggebouw van de Juridische Faculteit (Oude Boteringestraat 18, tien minuten lopen van station Groningen), begint om 12.00 uur met een lunch en eindigt om 17.00 uur met een borrel. Een select aantal deelnemers worden uitgenodigd de paper te bewerken tot een artikel dat in een bijzonder nummer van het NTB zal verschijnen. Als je vragen hebt, mail dan met Elsemarie (e.adriaanse@raadvanstate.nl), Bert (a.t.marseille@rug.nl) of Marc (marc.wever@rug.nl).

Gerelateerde berichten