Programma studiemiddag ‘Verbreding van bestuursrechtspraak’ verder ingevuld

Eerder was op deze website al te lezen dat op 1 februari 2024 in Amsterdam een studiemiddag wordt gehouden over het rapport ‘Verbreding van bestuursrechtspraak’. Inmiddels heeft het programma van die middag verder vorm gekregen.

Na een korte inleiding over het rapport door Ymre Schuurmans en Kars de Graaf, wordt in twee blokken over het rapport gediscussieerd.
Voor de pauze gebeurt dat over de algemene lijn van het rapport en over de onderwerpen algemene regels en feitelijk handelen, met pitches van Marte van der Loop (ministerie van BZK), Melanie van Zanten (Universiteit Utrecht) en Jan Brand (Centrale Raad van Beroep).
Na de pauze zijn de onderwerpen schadevergoeding, bevoegdhedenovereenkomsten en de invloed van digitalisering op de bevoegdheid van de bestuursrechter aan de orde, met pitches van Nikky van Triet (Raad van State), Anouk Hofman (Boels Zanders advocaten) en Bahija Aarrass (Vrije Universiteit).

Het rapport is in de loop van december op de website van de VAR te vinden. De VAR-leden die hebben aangegeven VAR-publicaties nog fysiek te willen ontvangen, kunnen het boek begin januari verwachten.

Opgave: Zie de link in de evenementenagenda.

Gerelateerde berichten